Tenis
5

Murray laganom pobjedom nad Berdychom izborio finale Wimbledona

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
Britanski teniser Andy Murray pobijedio je Čeha Tomasa Berdycha sa 3:0 u setovima u polufinalu Wimbledona i plasirao se u finale gdje ga čeka Miloš Raonić.

Murray je srušio Berdycha bez većih problema, a to pokazuje i rezultat meča koji je trajao tačno dva sata.

Na otvaranju prvog seta, nakon uspješnog servisa Murrayja, vidjeli smo po jedan brejk, a onda je uslijedila ujednačena igra do osmog gema u kojem Murray pravi brejk za 5:3 te onda svojim servisom zaključuje set sa 6:3.

Drugi set je počeo sa odličnim servisima oba tenisera i vrlo brzo je bilo 2:2. Potom su se oba tenisera namučila da osvoje svoje servise da bi Murray napravio drugi brejk u meču i poveo sa 4:3. Britanski teniser tu nije stao pa je uspješnim servisom i još jednim brejkom osvojio set uz rezultat 6:3.

Berdych, osim u šestom gemu drugog seta, nije uspijevao napraviti probleme Murrayju prilikom servisa britanskog tenisera ni u trećem setu koji je Murray prelomio brejkom za 3:1. Održavajući razliku i ovaj set je okončao identičnim rezultatom 6:3 što mu je donijelo laganu pobjedu.

Ovo je bio 15. sudar Murrayja i Berdycha, a uspješniji je Murray sa devet pobjeda.

Murray će igrati svoje 11. finale na Grand Slam turnirima, a treće na Wimbledonu kojeg je osvojio 2013. godine. Njegov protivnik u finalu je Miloš Raonić koji je u polufinalu savladao Rogera Federera. Finale je na rasporedu u nedjelju.

Wimbledon: Raonić pobijedio Federera i izborio svoje prvo finale na Grand Slam turnirima

Rezultat drugog polufinala:

Andy Murray (2. ATP) - Tomas Berdych (9. ATP) 3:0 (6:3, 6:3, 6:3)