Tenis
1

Nadal: U finalu moram biti savršen želim li pobjedu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal ima priliku fantastičnu godinu zaokružiti pobjedom na turniru na kojem nikada u karijeri nije slavio.

Nakon ovogodišnjih trijumfa u Roland Garrosu i na US Openu, Nadal će loviti i krunu na ATP World Tour Finalsu u Londonu. Posljednji će mu suparnik biti veliki rival posljednjih godina Novak Đoković. Obojica su dobili sva četiri londonska meča.

U polufinalu je Nadal savladao nekadašnjeg velikog rivala, Švicarca Rogera Federera. Bilo je 7-5, 6-3 za Španca, koji je time otišao na 22-11 u međusobnim mečevima.

"U prvom je dijelu meča, mislim, Federer bio bolji. Ključan za cijeli meč je bio kraj prvog seta. Moj break za 6-5 i nakon toga kada sam uspio odservirati za prvi set", rekao je Nadal, a njegov suparnik dodao:

"Nadal je bio bolji od mene danas, bio je bolji jer je bio ujednačeniji. Ja sam nerijetko griješio u ritmu. Možda je to bilo i zbog njegove igre, ali definitivno je zaslužio pobjedu više od mene", rekao je Federer.

O finalu je Nadal dodao:

"Morat ću definitivno odigrati fantastičan meč u finalu. Moram biti savršen želim li pobjedu. Izuzetno sam sretan što sam došao u šansu za osvajanje ovog posljednjeg turnira u godini. Spremit ću se i čekam finale".