Tenis
5

Murray: Teže je biti premijer, nego igrati finale Wimbledona; Raonić: Sigurno ću se vratiti

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Andy Murray je po drugi put u karijeri osvojio Wimbledon, a do titule je stigao savladavši Miloša Raonića sa 3:0 u setovima. Murray je nakon pobjede pohvalio Raonića i zahvalio se svima na podršci.

Ovo je bilo 11. finale za Murrayja na Grand Slam turnirima, a ukupno je osvojio tri trofeja. Pored dva Wimbledona, ima osvojen i US Open iz 2012. godine. Murray je na Wimbledonu gubio u jednom finalu i u četiri polufinala. Britanski teniser se posebno zahvalio Davidu Cameronu, premijeru Velike Britanije, koji je došao podržati ga u ovom finalu.

"Ovo je najvažnije takmičenje u svakoj godini za mene. Ovdje sam imao nekoliko sjajnih trenutaka i nekoliko teških poraza. Ponosan sam što opet imam trofej u svojim rukama. Igrao sam zaista dobro danas. Miloš je imao nekoliko sjajnih sedmica na travi. Njegov meč protiv Federera bio je sjajan i on je jedan od težih boraca. Ogromno hvala svima koji su me podržavali. Premijer također. Igranje u finalu Wimbledona je teško, ali ne bih bio premijer. To je nemogući posao", kazao je 29-godišnji Britanac koji zauzima drugo mjesto na listi najboljih tenisera svijeta.

Raonić je nakon poraza kazao velike riječi i najavio svoj povratak u finale Wimbledona u narednim sezonama.

"Čestitam Andyju. Ovo će me peći zato želim poručiti da, kao što je ova trava zelena, tako ću se i ja vratiti ovdje. Svaki dan želim napredovati i vratiti se ovdje", kazao je 25-godišnji Raonić iz Kanade koji je trenutno sedmi teniser svijeta..