Roland Garros
0

Murray razmišljao o predaji, a na kraju pobijedio

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Škotski teniser Andy Murray plasirao se u 3. kolo drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, na doista čudesan način, iako je bio na rubu da preda susret.

POvreda leđa škotskog tenisera nije novost. Zbog iste je prijetilo i otkazivanje cijelog turnira, a u susretu 2. kola protiv Finca Jakka Nieminena, Murray je bio na dva poena od predaje susreta.

"Iskreno, ne znam kako sam pobijedio. Boljela su me leđa od jutra i nisam se uopće mogao osloniti na lijevu nogu", rekao je Škot nakon susreta koji je dobio 1-6, 6-4, 6-1, 6-2.

"Iz boksa su mi govorili da predam susret nakon prvog seta, a o tome smo razgovarali i prije početka meča. No, jednostavno sam odlučio nastaviti. Počeo sam se bolje osjećati na kraju drugog seta i jednostavno sam sam sebi rekao 'Idemo probati!'", ispričao je Murray.

Škot je nakon dobivenog drugog seta s terena otpuhao isfrustriranog Finca koji nije mogao više ništa pogoditi.

"Postao je jako nervozan. Nije lako igrati kada je protivnik s druge strane povrijeđen, a opet se bori. No, sam si je kriv", zaključio je Murray.

Ukoliko ga zdravlje posluži, Škot će u subotu igrati protiv Kolumbijca Santiaga Giralda koji je s 3-0 u setovima bio bolji od Australca Bernarda Tomica.