Wimbledon
0

Murray: Ovakva pobjeda me strašno puni energijom

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Nakon čak 74 godine Britanci imaju finalistu Wimbledona. U toj je misiji uspio 25-godišnji Škot Andy Murray i to nakon polufinalne pobjede 6-3, 6-4, 3-6, 7-5 protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Ispred Murrayja je još samo Roger Federer u finalu, a za Murrayja će to biti četvrti finale nekog Grand Slam turnira. Prethodna tri (dva Australian Opena i jedan US Open) je izgubio.

  • Bio je ovo krajnje neizvjestan meč. Odlučila je jedna ili dvije lopte. Da su se okrenule na drugu stranu, igrali bi peti set i ko zna kako bi ovaj meč završio - rekao je Murray i nastavio:

  • Igrao sam stvarno dobro prva dva seta. Odlično. Servirao sam fantastično, držao sam kontrolu igre u svojim rukama, no od trećeg seta se počela mijenjati igra. Nisam se ja ništa posebno promijenio, ali je Tsonga počeo igrati briljantno. Povlačio je svaki udarac i pogađao. Forhend, bekhend, volej... Bio je odličan meč i zbilja gust na kraju.

Murray je sve zaključio riječima:

  • Ovakva igra i pobjeda kao što je ova protiv Tsonge me puni energijom i tjera dalje. Moram ovako nastaviti. Imam još jedan meč i želim ga dobiti. Prepun sam optimizma, ali i žudnje za uspjehom.