Tenis
1

Boris Becker: Murray, otkaži Roland Garros

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Legendarni njemački teniser Boris Becker javno je predložio britanskom teniseru Andyju Murrayju da ne nastupi na Roland Garrosu koji počinje za nekoliko dana.

"Andy, otkaži Roland Garros. Znam da nisam ni ljekar, niti sam u njegovom taboru, ali mislim da su to dobronamjerne riječi"; rekao je Nijemac koji je u svojoj karijeri osvojio sve Grand Slam titule osim ove u Parizu, gdje je u tri navrata igrao polufinalne mečeve.

"Murray ima očiglednih problema s leđima. Bilo je to vidljivo na zadnjem turniru u Rimu. Pitao sam se gdje je nestala njegova fizička spremnost, a onda sam saznao da ima bolna leđa. Nigdje leđa toliko ne nastradaju kao na zemlji, a najteži zemljani turnir je Roland Garros. Stoga stvarno ne vidim mnogo koristi od njegovog nastupa, a on ima namjeru igrati. Mislim da bi bilo pametnije da preskoči turnir i da se spremi za Wimbledon i Olimpijske igre."

Inače, uprkos takvim leđima, Murray je u četvrtak igrao više od dva sata ekshibicijski meč s Ernestsom Gulbisom u Parizu (Murray izgubio u dva tie-breaka).

"Nito u Roland Garrosu ne može dobiti sedam mečeva ako nije savršeno spreman. Čak niti Nadal. Zato, ako Murray nema realnih mogućnosti za naslov pobjednika, a takvog igrača samo to može zadovoljiti, ne vidim razlog zašto bi došao na Roland Garros"; završio je Becker.