Tenis
3

Davidenko: Neće Murray nikada osvojiti Grand Slam titulu

Totalsport
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
U 1. kolu Wimbledona, u utorak, na teren će i domaći heroj Andy Murray, od kojeg se opet očekuje da prekine britansko tenisko prokletstvo i osvoji Grand Slam titulu.

Mnogi nekadašnji teniseri, treneri i razni sportski radnici vjeruju (ili se možda samo nadaju), da će jednog dana Murray, četvrti igrač svijeta, osvojiti Grand Slam titulu, ali, primjerice, njegov suparnik na otvorenju ovogodišnjeg Wimbledona, Rus Nikolaj Davidenko, čisto sumnja u takav scenarij. Zapravo decidirano ističe:

"Ma neće Murray nikada osvojiti Grand Slam titulu", rekao je nekada treći igrač na svijetu, koji se iza leđa Federera i Nadala, za tu poziciju najčešće borio s Ivanom Ljubičićem.

"I kada je igrao finale Grand Slam turnira bilo je očito da je predaleko od tog trofeja. Stvar je jasna, Nadal, Đoković i Federer su i za njega neki drugi teniski svijet."

Povela se u razgovoru s Davidenkom i tema kako Murray često ističe svoje povrede, a opet na terenu fizički može izdržati sve i svašta.

"Vrlo često će Murray jedva izaći na teren. Povlači se po terenu, djeluje, ne umorno, već iscrpljeno, a onda pri poenu grize i trči k'o životinja. Šalimo se s tim mi teniseri ponekad. Ali, pitajte malo po svlačionicama igrače kako se osjećaju. Čini mi se ponekad da sve nešto boli. Niko nikada nije posve spreman", uz smijeh je komentirao iznimno talentirani ruski teniser koji već duže vrijeme igra potpuno izvan forme.