ATP Dubai
0

Murray očitao lekciju prvom igraču svijeta Novaku Đokoviću

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Britanski teniser Andy Murray pobijedio je nakon jednog sata i 22 minute, Srbina Novaka Đokovića sa 6-2, 7-5. U pitanju je bio polufinalni susret jakog ATP turnira u Dubaiju.

Prvi je to poraz najboljeg svjetskog tenisera ove godine i objektivno, sasvim logičan kraj nakon viđenog u Dubaiju, ali i ovog meča. Đoković je bio inferioran protiv Murrayja, nakratko se samo vratio u igru krajem drugog seta, ali nije imao odgovor na agresivnu igru suparnika, kao što nije mogao zaustaviti vlastiti niz pogrešaka u meču.

U prvoj je dionici Murray doslovno u tili čas odjurio s 2-2 na 6-2. I ne samo to, u drugom setu je odmah napravio break protiv suparnika (3-0). Napravio je Murray niz od sedam gemova.

I onda je Škot samo nakratko zastao kada je kod 5-3 servirao za meč. Đoković se vratio do 5-5, ali je potom izgubio dva gema i upisao peti poraz protiv Murrayja. Đoković ima sedam pobjeda u međusobnim mečevima.

Isto tako, Đoković tako neće braniti titulu pobjednika - u Dubaiju je slavio tri posljednje godine zaredom.

Murray je imao iskorištenost break-prilika 4-5, dok je Đoković iskoristio jednu od tri šanse. Murray je igrao sjajno nakon prvog ubačenog servisa - dobio je 34 od 40 takvih poena.

U finalu će Murray igrati protiv pobjednika meča Roger Federer - Juan Martin del Potro.

ATP Dubai, polufinale:

Murray (3) - Đoković (1) 6-2, 7-5 Federer (2) - Del Potro (8) (kasnije)