ATP Dubai
0

Federer u finalu, Del Potro propustio 6-2 u tie-breaku

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Britanac Andy Murray igrat će u finalu ATP turnira u Dubaiju protiv Švicarca Rogera Federera, koji je u drugom polufinalnom ogledu pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra 7-6(5), 7-6(6) za dva sata igre.

Iako Federer nije dopustio Del Potru niti jednu break-loptu u meču, Argentinac itekako ima razloga žaliti što nije odveo meč u treći set. U tie-breaku drugog seta poveo je sa 6-2, ali je nakon toga izgubio šest poena zaredom.

Švicarac je ponovio ono što je napravio protiv Amerikanca Andyja Roddicka u finalu Wimbledona 2009. godine. I tada je u drugom setu zaostajao 6-2, pa osvojio šest uzastopnih poena. Jedina razlika je što je tada izgubio i prvi set, pa je pritisak za njega bio još veći.

Federer je i prvi set protiv Del Potra dobio u tie-breaku, u kojem je on poveo sa 6-2, del Potro smanjio na 6-5, ali se nije uspio potpuno vratiti, kao njegov suparnik u drugom tie-breaku.

Gledatelji nisu vidjeli niti jedan break u drugom polufinalu. Federer je imao šest break-lopti, niti jednu nije realizirao. Prve dvije propustio je kod vodstva 6-5 u prvom setu, što su ujedno bile i set-lopte, sljedeće tri (0-40) u trećem gemu drugog seta, te još jednu u petom gemu. Del Potro je sve to izvukao, ali nije bio na visini zadatka kada je trebao dovršiti posao u drugom setu.

Inače, bio je to 12. meč Federera i Del Potra i 10. pobjeda za Švicarca. Federer je izborio svoj sedmi finale u Dubaiju. Četiri puta je bio pobjednik.

Podsjećamo, u prvom polufinalu je Andy Murray pobijedio prvog igrača svijeta i branitelja naslova Novaka Đokovića 6-2, 7-5.

Murray je dobio osam od dosadašnjih 14 dvoboja protiv Federera.   ATP Dubai, polufinale:

Murray (3) – Đoković (1) 6-2, 7-5 Federer (2) – Del Potro (8) 7-6(5), 7-6(6)