Tenis
17

Malešević i Tomić dvoranski teniski prvaci BiH

Piše: B. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Član Teniskog kluba Banja Luka Nemanja Malešević i teniserka tuzlanske Slobode Laura Tomić, pobjednici su juniorskog Dvoranskog prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji do 16 godina.

Malešević je u finalu bio bolji od tenisera Slobode iz Tuzle, Lukasa Tomića sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:2. Banjalučanin je do finala stigao nakon što mu je meč predao član Mladosti iz Banja Luke Stefan Granolić pri rezultatu 6:3, 2:0 za Maleševića. Tomić je imao puno više posla u meču polufnala, u kojem je nakon preokreta sa 2:6, 6:2, 6:2 slavio protiv člana TK Međugorje, Hamze Šantića.

Tomićeva je do titule stigla savladavši teniserku Čelika iz Zenice, Kanitu Isaković sa 6:0, 6:2. Tuzlanka je finale izborila pobjedom nad igračicom TK Banja Luka, Milicom Bojić sa 2:1 u setovima, dok je teniserka iz Zenice do prilike da se bori za trofej stigla savladavši teniserku zeničke Mladosti Maju Dodik sa 2:0 u setovima.

Takmičenje je okupilo 58 juniora i juniorki, a domaćin turnira bio je Teniski klub Sloboda iz Tuzle.

Pred našim juniorima sada je Dvoransko prvenstvo u kategoriji do 18. godina, koje će se održati 27. i 28.2. u Širokom Brijegu.