Duel parova
168

Hrvatska u finalu Davis Cupa, Srbiji u meču odluke nije pomogao ni Đoković

H. H.
Nikola Mektić i Mate Pavić slavili protiv Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 2:0 u setovima (Foto: EPA-EFE)
Nikola Mektić i Mate Pavić slavili protiv Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 2:0 u setovima (Foto: EPA-EFE)
Teniska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Davis Cupa nakon što su u odlučujućem meču u duelu dublova Nikola Mektić i Mate Pavić slavili protiv Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 2:0 u setovima (7:5, 6:1) i ukupnim rezultatom 2:1 prošli su dalje.

Neposredno pred početak stigla je iznenađujuća vijest da najbolje rangirani srbijanski igrač u parovima Nikola Ćaćić neće igrati u meču odluke. Njega je zamijenio Filip Krajinović, koji vrlo rijetko igra parove, ali ni to nije pomoglo Srbiji.

Najbolji dubl svijeta Mektić i Pavić nametnuli su se od početka i puno su lakše osvajali poene na svoj servis. U prvom setu propustili su pet break lopti, ali u 12. gemu, kada je Srbija servirala za ostanak u setu, oduzeli su servis rivalima i sa 7:5. stigli su do vodstva u setovima.

U drugom setu hrvatski dvojac je bio još ubjedljiviji i sa laganih 6:1 osigurali su plasman u njihovo četvrto finale Davis Cupa.

Podsjetimo, prethodno je u singlovima Borna Gojo svladao Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2, dok je Srbija poravnala pobjedom Novaka Đokovića protiv Marina Čilića sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2).

U drugom polufinalu snage će odmeriti reprezentacije Njemačke i Rusije. Taj duel je na programu u subotu.