Davis Cup
0

Haase: Sudijske greške su me frustrirale, protiv Džumhura će biti teško

Piše: D. B.
Robin Haase (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Robin Haase (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Robin Haase je pobijedio Mirzu Bašića rezultatom 3:1 (6:4, 6:2, 5:7, 6:3) u setovima u prvom meču Davis Cup susreta BiH i Holandije. Nakon meča je izrazio zadovoljstvo te istakao da će okršaj s Damirom Džumhurom biti veoma težak.

"Dobro sam počeo, servirao sam jako dobro kao i on, nije bilo mnogo razmjene udaraca. No, kada smo razmjenjivali udarce, bio sam u prednosti, imao sam samopouzdanja. Napravio je više grešaka, ja više vinera, bio sam malo bolji. Nakon drugog seta je Mirza igrao sve bolje, rizikovao je, pa je bilo teško", izjavio je Haase.

Potom je komentarisao nezadovoljstvo suđenjem.

"U trećem setiu sam 'pukao' ne zato što sam igrao loše, niti što je Mirza igrao dobro, nego jer je sudija pravio greške. To se događa, ali u trenutku vam se to ne sviđa. Htio sam završiti meč, no, izgubio sam set, pa sam bio frustriran", rekao je Holanđanin.

U singlu ga očekuje meč s našim Damirom Džumhurom.

"Damir je dobar dečko, treniramo zajedno, odličan je igrač i veliki borac. Meč će biti težak igrali smo prije mjesec dana, bilo je 'tijesno' u tri seta. Morat ću igrati svoj najbolji tenis kako bih ga pobijedio", završio je Haase.