Tenis
5

Finale Davis Cupa: Hrvatska lovi drugu, Argentina prvu titulu

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine igra se od danas do nedjelje u Areni Zagreb.

Hrvatska lovi svoju drugu titulu nakon što je 2005. bila bolja od Slovačke u svom jedinom finalu, dok su Argentinci četiri puta poraženi u finalima (1981., 2006., 2008. i 2011. godine).

Žrijebom je odlučeno da će prvi meč danas u 14 sati igrati Marin Čilić, i Federico Delbonis, a iza njih će na teren Ivo Karlović i Juan Martin Del Potro.

Za subotu su u 15 sati prijavljeni parovi Ivan Dodig/Franko Škugor – Leonardo Mayer/Guido Pella, dok će u nedjelju prvi na teren u 14 sati izaći Čilić i Del Potro, a iza njih Karlović i Delbonis. Takmičari za subotu i nedjelju se mogu mijenjati.

Selektor reprezentacije Hrvatske je Željko Krajan, a Argentine Daniel Orsanic.

"Podloga je sporija nego što smo mislili. Zadovoljan sam formom u posljednje vrijeme. Očekujemo da će nam navijači biti velika pomoć. Bilo bi sjajno osvojiti naslov kod kuće, to bi bio perfektan kraj godine", rekao je Čilić.

"Imao sam dobru dobru godinu, nisam očekivao rezultate do kojih sam došao. Čeka me još jedno finale, što je sjajno iskustvo i dat ću sve što imam. Imamo dobru ekipu i jedva čekamo meč", rekao je Del Potro.