Prvi i drugi na ATP listi drugovi
0
Federer je džentlmen, a Rafa sjajan dečko
Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahahah vidi kako su sretni na slici, prava ljubav...
@ :) Odakle to tebi da je Roger izjavio,sad ispade da mi ti kao pratis tennis xD aj podji malo na stranicu Australian opena i potrazii danasnji rogerov intervju!
@:) pa sreco ja rodjen prefinjen, tenis je moj sport, igram skoro ko Roger.
AJ MI PODYDLAJ MILETU!...EVO GA UZJOGUNIO SE!
hallo sa-x, je li decak ili dijecak? ;)
@PP Sto bi rekli Splicani... razumis se u tenis, ka mara u krivi k.... Baljezgas nesto, ne znas ni sam sta pricas :) Vozdra
Primjer Federera i Nadala je fenomenaln, dokaz da su sportisti evoluirali na visi nivo, za razliku od prijasnjih gore navedenih primjera. Njih dvojica postaju legene kroz meceve a ne kroz negativno ponasanje. Ko gubi ima pravo da se ljuti, pa i Federer za tapkanje loptice, da je vodio nista mu ne bi smetalo. Psiholoske igrice su normalne u sportu. Nole je fenomenalan igrac i Insallah ce pobijediti u finalu, go Nole go, pozz iz Sarajeva sa Aneksa.
opa sto smo prefinjeni :D kakve veze ima Rodik samnom, ja ga nisam ni spomenuo, nije neki igrac... Pa da gotovo da nema srece, al ti se dogodi u kljucnim trenucima i dobijes mec...to ti se dogodilo malom Djokovicu, ili u kljucnim trenucima nemas srece i izgubis mec. Ne uvijek, nego u pravom trenutku budes na pravom mjestu da vratis loptu, moze biti slucajno, kontas!
@PP Kada neko pogodi winner, to je po tebi sreca??? Zasto Rodik ne zna da pogodi taj winner u kljucnim trenucima, a igrao ih je sto puta??? Veze ti nemas o tenisu! To je prefinjen sport i nije za svakoga, vec samo za elitu! Procenat prvog servisa nema veze sa srecom, isto kao sto i slobodna bacanja u kosarci su sve sem srece! To se vjezba i uci, u tenisu je sreca minimalan faktor, gotovo da je i nema!
to zadnje ti znaci da je imao dosta srece u kljucnim trenucima....
I ti si apsolutni laik... zasto ga Rodik nikada ne pobjedi sretno, a igrali u stotinu puta??? Zato sto nema znanja! Kakav procenat prvog servisa, Federeru je uvijek visok, nemas ti pojma o cemu pricas jer nisi ni gledao taj njihov mec na US openu, Nole ga je pobjedio jer je imao velika mu.da u kljucnim trenucima i odigrao najvaznije poene najbolje!!!
@fula Ti veze sa tenisom nemas, kladim se da ni reket ne znas drzati u rukama, nema smisla sa tobom raspravljati kad si laik!
@:) jes i to sudija, al ti znas kakav je srpski lobi, i sigurno si cula za temperament, pa kakav je covjek kojem je svejedno kad gubi, svakako da moras biti nervozan kad ti ne ide ni sudjenje, ni igra da budemo realni. Pravi sportista ne voli poraz, pogotovo kad ga pobijedi neko ko je igrao lose, kao Novak Djokovic, ili neko ko ima srece kao Novak Djokovic. To nije Rogerov licni utisak, to su cinjenice.
@:) Ti fakat izgleda nemaš pojma.Pa ako išta znaš onda bi trebao znati da je u modernom tenisu serivs jako bitan faktor, i ako se sjetimo G.Ivaniševića i wimbledon-a koliko je značio a i danas znači servis, onda ćeš shvatiti kada u članku piše da je postotak prvog servisa bio 60%.A kada si u polufinalu onda to već nisu neki trećerazredni igrači koje možeš dobiti i sa tako slabim procentom ubačenih servisa.Znači Đoković je ipak imao sreću da Federera nije išao taj prvi servis.
@ :) jel si ti nervozan kad ti nesto ne ide od ruke? jel te tad nerviraju neke stvari koje ti inace ne smetaju?
@PP Za takve stvari postoji sudija koji ce da izrekne opomenu, a ne da Federer se mjesa... prosli put kad je pobjedio nije mu smetalo, sad mu od jednom smeta, o tome ti govorim! Ovo je treci put da ga Nole pobjedjuje na GS turnirima, a razloge za poraz prva dva duela Federer je naveo citiram: \"Novak je bio los, ali ja sam bio jos losiji\"-prvi put i drugi put :\"Djokovic je imao mnogo srece\"... znaci ne zna da sportski podnese poraz, ovi razlozi su smjesni, cuj imao srece, sreca je u tenisu najmanje vazan faktor! Veliki igrac, mali covjek!!!