Ubjedljivi u četvrtfinalu
0

Federer i Murray prvi polufinalisti ATP turnira u Dubaiju

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Poznati su prvi polufinalisti vrlo jakog teniskog ATP turnira u Dubaiju iz serije 500. Švicarac Roger Federer i Škot Andy Murray prvi prošli svoje četvrtfinalne prepreke i to s čistih 2:0 u setovima.

Murray je prvi izborio plasman među četiri najbolja pobjedom nad Čehom Tomašom Berdychom 6:3, 7:5. Bila je to prva pobjeda Škota protiv Berdycha od kojeg je poražen u prethodna tri susreta. Ovom pobjedom je Murray ujedno ostvario i najbolji rezultat turnira u Dubaiju na kojem je dosad nastupio tri puta ne računajući ovaj.

Škot je sasvim zasluženo izborio polufinale s obzirom da je od početka pa sve do kraja susreta on bio taj koji je diktirao tempo. Jedino se u posljednjem gemu meča, pri rezultatu 6:5 i servisu za pobjedu, previše opustio i dozvolio Čehu da mu izbori break-loptu. Međutim, anulirao ju je sjajnim servisom na liniju, a nakon toga je s još dva uzastopna poena "čekirao" kartu za polufinale u kojem čeka pobjednika susreta Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića.

Švicarski genije Federer s lakoćom se obračunao protiv Rusa Mihaila Južnija koji nije imao sreće ni u 13. međusobnom susretu. Naime, i 13. meč između ove dvojice tenisera pripao je Federeru.

Švicarac ni u jednom trenutku meča nije dao priliku Južniju da mu zaprijeti oduzimanjem servisa, dok je on njemu od 11 ponuđenih prilika dva puta "lomio" servis. Federer će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Juana Martina Del Potra.

ATP Dubai, četvrtfinale:

Federer (2) - Južnij 6:3, 6:4 Murray (3) - Berdych (5) 6:3, 7:5