Tenis
0

ATP Dubai: Federer rutinski protiv Llodre, Murray se namučio

Totalsport
Roger Federer
Roger Federer
Prvo kolo vrlo jakog teniskog ATP turnira u Dubaiju (UAE) uspješno su savladali drugi, treći, četvrti i peti nositelji nositelj, dok je prošlotjedni finalist Marseillea, Michael Llodra, poražen na samom startu, doduše od Rogera Federera...

Švicarski genije iskoristio je priliku i uzeo prvi set rezultatom 6-0 zahvaljujući isključivo umoru francuskog tenisera, što fizičkom što psihičkom. Naime, Llodra je prije svega dva dana igrao finale dvoranskog turnira u Marseillu gdje ga je sa 6-4, 6-4 porazio Argentinac Juan Martin Del Potro. Recimo i da je prvi set trajao svega 17 minuta što je doista raritet.

U drugom setu nije bilo oduzetih servisa, pa se pobjednik istog morao riješiti u lutriji tie-breaka. Llodra je prvi stigao do mini-breaka, ali ga nije znao iskoristiti. Imao je 5-4 i dva servisa za osvajanje drugog seta, ali je Federer uzeo prvi poen i poravnao na 5-5. Francuz osvaja drugi servis i dolazi do set-lopte koju Federer vrlo lako neutralizira, te nakon promjene strana dolazi do meč-lopte te ju odmah, nakon Llodrina drugog servisa, i koristi.

Za razliku od Federera, puno je muka u prvome meču u Dubaiju imao četvrti teniser svijeta Andy Murray. Dobio je Škot prvi set protiv Nijemca Michaela Berrera, ali je nakon toga neočekivano ispustio drugi (6-4) iako je čak u dva navrata imao break viška. U trećem se Murray jedva provukao te je sa tri naprama dva breaka slavio s konačnih 6-4.

"Na početku meča nisam se osjećao baš dobro. Bio je to jedan od onih čudnih setova koji vam se dogode s vremena na vrijeme. Mogao sam i lakše to dobiti", rekao je Škot nakon meča.

Prošlotjedni pobjednik Marseillea, već spomenuti Del Potro, slavio je protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova nakon nešto više od sat i pol igre sa 6-3, 7-6(5). Imao je Dolgopolov svojih prilika za uzimanje barem jednog seta, ali ga je njegova zaigranost i Del Potrova smirenost u tome spriječila.

Jo-Wilfried Tsonga, četvrti nositelj Dubaija, bio je bolji sa 7-6(2), 6-4 od Cipranina Marcosa Baghdatisa, a to može zahvaliti stopostotnoj realizaciji break-lopti, te još boljem izvlačenju od istih. Naime, Tsonga je imao 2-2 iskorištenost break-prilika, dok je spasio čak šest od sedam situacija u kojima mu je Cipranin prijetio oduzimanjem servisa.

Spomenimo još miran prolaz u drugo kolo za Tomaša Berdycha, ali i ispadanje povratnika u vrlo dobru formu, Rusa Davida Davidenka.. Čeh je sa 6-2, 6-2 bio bolji od prošlotjednog polufinaliste Memphisa, Nijemca Benjamina Beckera, dok je Davidenko poražen od Švicarca Marca Chiudinellija unatoč tome što je u trećem setu imao 4-2 i servis. Slavio je Chiudinelli sa 6-4, 5-7, 6-4.

 ATP Dubai, 1. kolo:

Federer (2) - Llodra 6-0, 7-6 (5) Lopez - Mahut 6-4, 6-4 Tsonga (4) - Baghdatis 7-6(2), 6-4 Del Potro (8) - Dolgopolov 6-3, 7-6(5) Berdych (5) - Becker 6-2, 6-2 Murray (3) - Berrer 6-3, 4-6, 6-4 Tipsarević (7) - Kunjicin 6-2, 6-2