Uzbudljivo i kod dama
6

Fantastični Dimitrov izbacuje favorite u Miamiju, zakazao je finale sa Sinnerom

D. P.
Dimitrov ponovo igra u sjajnoj formi (Foto: EPA-EFE)
Dimitrov ponovo igra u sjajnoj formi (Foto: EPA-EFE)
Na Masters 1000 i WTA 1000 turnirima u Miamiju zakazana su finala nakon sjajnih duela u polufinalima u kojima smo vidjeli i skoro tri sata nadmetanja Grigora Dimitrova i Alexandera Zvereva.

Fantastični Dimitrov nas je još jednom podsjetio da ukoliko ima svoj dan i kada je inspirisan, jedan je od najboljih na svijetu. Međutim, problem tokom karijere mu je uvijek bio što nikada ne znamo kada će se "koji Dimitrov" pojaviti na terenu.

Bugarin je u četvrtfinalu razbio Carlosa Alcaraza, a sinoć je nakon skoro tri sata drame savladao Alexa Zvereva rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:7 i 6:4.

U tvrdom duelu, u kojem su obojica tenisera sjajno servirala, vidjeli smo samo dva breaka. Ostvario ih je upravo Dimitrov u prvom i trećem setu, što je bilo dovoljno i za plasman u finale.

Tu će ga čekati fantastični Jannik Sinner, teniser kojeg mnogi smatraju ponajboljim na svijetu u ovom trenutku. Italijan je pregazio Daniila Medvedeva u polufinalu rezultatom 6:1 i 6:2.

U ovom duelu, koji je potrajao tek nešto više od sat vremena, nije bilo nikakve drame i napetosti te je Sinner bio jedini igrač koji je "postojao" na terenu. Sigurnom i ubjedljivom igrom plasirao se u finale protiv Medvedeva. Finale će Sinner i Dimitrov igrati sutra s početkom u 18:30.

Finale je zakazano i u konkurenciji dama, a igrat će ga domaća predstavnica i 53. teniserka svijeta Danielle Collins te četvrta igračica svijeta Elena Ribakina.

Collins je nanizala nekoliko iznenađenja na turniru, a u polufinalu je bila bolja od Ekaterine Aleksandrove rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

S druge strane, Ribakina je nakon pravog trilera izbacila bjelorusku veteranku Viktoriju Azarenku rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 0:6 i 7:6.

Collins i Ribakina će se u duelu za trofej sastati večeras s početkom u 19 sati.