Reakcija
54

Džumhurov otac odgovorio Brkiću: Razlog poraza od Češke nije Damir, već nedostatak selektora

E. B.
Nerfid i Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nerfid i Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je selektor i igrač Davis Cup reprezentacije BiH Tomislav Brkić nakon poraza od Češke istakao kako je nedolazak Damira Džumhura glavni razlog poraza, uskoro je stigao i odgovor.
Damirov otac Nerfid Džumhur je poručio kako razlozi poraza od Češke ne leže u Damiru, već u samom savezu.

"Nakon što je Tomislav Brkić prozvao našeg najboljeg tenisera pokušat ćemo da mu pomognemo kako bi shvatio uzrok poraza od reprezentacije Češke.

U Teniskom savezu BiH, pa i Davis Cup reprezentaciji, postoji nedostatak međusobnog poštovanja, kako onda da postoji razumijevanje prema Damiru.

Još jednom da pojasnimo. Damir je obrazloženje izostanka učešća na meču protiv Češke dostavio e-mail poštom. Neuspjeh tražiti u nekom ko u tome nije učestvovao je bijeg od istine, a ona se nalazi u selektoru Davis Cup reprezentacije.

Naime, već duže Davis Cup reprezentacija, ne ulazeći u to kako su organizovane ostale selekcije, igra bez selektora. Meč protiv Češke je izgubljen upravo zbog toga. Nedostajala je osoba koja zna, koja ima iskustva u vođenju pojedinaca i ekipa, da postavi izbor igrača, da ih vodi kroz mečeve.

Igranje za reprezentaciju ne komentarišemo. Damir je brojnim primjerima to pokazao, ne ističući kao nešto što bi ga izdvojilo od ostalih. Igranje za reprezentaciju je privilegija, a Džumhur od svoje 12 godine ima tu privilegiju.

Najbolji svjetski igrači poput Federera, Nadala, Đokovića... su propuštali mečeve za Davis Cup reprezentaciju svojih zemalja i niko ih nije prozivao na neprofesionalan način, pogotovo ne oglašavajući se putem portala", stoji u saopćenju koje potpisuje Nerfid Džumhur.