Najbolji bh. teniser
442

Džumhur u posjeti Klix.ba: Odmor ću provesti u Americi, dobio sam poziv da treniram s Federerom

Piše: N. K.
Damir Džumhur: Ispunio sam cilj i ako ne budem 30. na ATP listi (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Damir Džumhur: Ispunio sam cilj i ako ne budem 30. na ATP listi (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur okončao je sezonu više nego uspješno i već nekoliko dana je na odmoru u Sarajevu, gdje je stigao, osim poslovnih obaveza, odazvati se i na humanitarnu akciju za liječenje malene Dalal Omerović.

Prije odlaska iz glavnog grada BiH Džumhur je iskoristio priliku i posjetio redakciju portala Klix.ba, gdje je u ugodnom druženju govorio u svojim budućim planovima.

"Već danas (petak, op.a.) putujem za Beograd gdje ću biti nekoliko dana, a svoj odmor ću nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama. Moja djevojka Dejana je zbog poslovnih obaveza već tamo pa ćemo iskoristiti to da zajedno provedemo dane mog odmora. Planiramo obići nekoliko gradova, među kojima je i Las Vegas te tako dobro napuniti baterije uoči naredne sezone", rekao nam je Džumhur.

Dilema u vezi s turnirima

Iako je i sam Džumhur na nedavnoj konferenciji za medije istakao da mu je za ostanak na 30. mjestu na ATP listi potreban poraz Richarda Gasqueta, odličan nastup Fernanda Verdasca na Mastersu u Parizu je poremetio planove.

"Nisam očekivao da će Verdasco ovoliko daleko dogurati na turniru u Parizu. U petak navečer igra protiv Socka i u slučaju prolaska u polufinale potisnut će me na 31. mjesto. Ipak, to me toliko ne žalosti, jer je svakako i ovaj ranking više nego ostvarenje planiranih ciljeva za 2017. godinu", istakao je naš teniser.

Džumhur će nakon odmora krajem novembra poečti pripreme, a u međuvremenu će donijeti odluku o tome na kojim turnirima će početi narednu sezonu.

Džumhur: U posljednje vrijeme ne stignem pogledati nogometnu utakmicu (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Džumhur: U posljednje vrijeme ne stignem pogledati nogometnu utakmicu (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

"Dvoumimo se između Dohe i serije u Australiji. S timom već danima pišem pluseve i minuse za obje varijante. Lično mi više odgovara Doha, a činjenica da bih tamo bio nositelj svakako nije za odbaciti. Također, trener Rogera Federera me nedavno pozvao da sa Švicarcem odradim nekoliko treninga u Dohi. S druge strane, nije loše da se što prije priviknem na uslove u Australiji uoči prvog Grand Slama sezone. Ima još vremena i neću žuriti s odlukom", kaže Džumhur.

Damir je zadovoljan svojom fizičkom spremom, a na pripremama se planira posvetiti i popravljanju nedostataka.

"Morat ću još više poraditi na ramenima, jer mi je to potrebno radi boljeg servisa. Mislim da sam ove godine fizički bio na nivou te mi je cilj da i u narednoj budem dovoljno spreman za turnire", rekao je Džumhur.

Ne obazirem se na komentare

Nakon što je pobijedio Nadala, Džumhuru je popularnost van granica BiH naglo porasla, a nezaustavljivi rast bilježi i poslije posljednjih uspjeha na teniskim terenima.

"Kao i većina sportista, često koristim društvene mreže, pogotovo Instagram. Gotovo poslije svakog meča dočekaju me desetine poruka, od kojih su pojedine uvredljivog sadržaja. Pokušavam da se na njih ne obazirem. Generalno, u posljednje vrijeme se trudim da uopće ne čitam komentare", rekao je Džumhur koji među svojim rijetkim medijskim aplikacijama na telefonu ima i onu portala Klix.ba.

Damir je čest gost rubrika srbijanskih medija, budući da je u emotivnoj vezi s manekenkom Dejanom Živković, s kojom čini trenutno jedan od najaktuelnijih i najatraktivnijih ljubavnih parova u regiji.

Džumhur: Pokušat ću popraviti servis (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Džumhur: Pokušat ću popraviti servis (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

"Tekstovi o našoj vezi su nam više smiješni, nego što nas naljute. Mediji na sve moguće načine pokušavaju ostvariti čitanost i zbog toga često ima neistinitih članaka. Dovoljno je da samo uprate na kojim turnirima se takmičim pa da zaključe da fotografije s naših društvenih mreža nemaju značenje koje oni žele prenijeti javnosti. Što se naše veze tiče, iza nas je već skoro pola godine i uživamo u zajednički provedenom vremenu", istakao je Džumhur.

Naš teniser je prilikom posjete redakciji otkrio i svoju ljubav prema ručnim satovima, ali i da u posljednje vrijeme nema baš puno vremena pratiti nogomet i klub za koji navija - Željezničar.

"Moram reći da mi tenis u posljednje vrijeme previše zaokuplja pažnju i da ne stignem pogledati nogometnu utakmicu. Prije nisam mogao zamisliti da propustim mečeve Lige prvaka i slično, dok je sada slučaj malo drugačiji. Pogotovo kada sam na odmoru. Tokom boravka u Americi pokušat ću otići na utakmice NBA lige, u kojima igraju naši Teletović i Nurkić. Naravno, ako mi se termini uklope s obavezama", rekao je Džumhur na kraju razgovora.