Tenis
1

Džumhur: Berankis s ovakvom igrom spada među 50 najboljih

FENA
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
"Ako je Ricardas Berankis u stanju igrati češće na ovako visokom nivou, onda on definitivno spada u konkurenciju najboljih 50 tenisera svijeta", izjavio je bh. teniser Damir Džumhur nakon poraza od litvanskog tenisera u meču trećeg kola Druge grupe euroafričke zone Davis Cupa.

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati u Prvu grupu euroafričke zone Davis Cupa, nakon što je u meču trećeg kola Druge grupe izgubila od selekcije Litvanije s 3:1.

Finalni, treći poen za Litvaniju osvojio je najbolji teniser te zemlje Ricardas Berankis, koji je danas u dvorani ''Ramiz Salčin'' u Sarajevo pobijedio najbolje rangiranog bh. tenisera Damira Džumhura sa 6:4,6:4 i 6:4.

"Sve se okrenulo nakon mog vodstva od 3:1 u prvom setu. Da sam tada uspio 'prelomiti' set u moju korist, vjerovatno bi i meč tekao drugačije. Berankis je pokazao da je odličan teniser koji igra na visokom nivou. Jednostavno nisam vidio način da mu se suprotstavim", rekao je Džumhur.

Selektor reprezentacije BiH Amer Delić istaknuo je da je Berankis pokazao zašto je bio najbolji junior na svijetu, a zatim ostvarivao odlične rezultate na ATP turnirima.

Naglasio je da BiH ima mlade i perspektivne igrače koji će sigurno u budućnosti znati iskoristiti svoju šansu i plasirati se u Prvu grupu euroafričke zone Davis Cupa.