Tenis
231

Dodigov otac Tomislav za Klix.ba: Ivan bi dobio meč da nije bilo grčeva

Piše: J. H.
Ivan Dodig (Foto: AFP)
Ivan Dodig (Foto: AFP)
Teniser Ivan Dodig je zbog grčeva u nozi predao meč Damiru Džumhuru u drugom kolu Australian Opena. Ivanov otac Tomislav kaže da bi situacija bila drugačija da nije bilo grčeva.

Ivan Dodig odlučio je prekinuti meč u četvrtom setu nakon što su ga počeli mučiti grčevi i bol u leđima.

Do tog trenutka, rođeni Međugorac je dobio prva dva seta rezultatom 6:4 i 6:4 da bi treći set 21-godišnji Sarajlija rješio u u svoju korist rezultatom 6:3. U četvrtom setu, Džumhur je vodio 4:1 nakon čega je Dodig odlučio predati meč.

"U Australiji su nesnošljive temperature i sve zavisi od organizma. Ivan je previše igrao prošle godine, oženio se i svaša nešto se izdešavalo. Uvijek je bio u trci i vjerovatno ga je to sada koštalo. Mali Džumhur fino igra i ne treba ga potcjenjivati. Ali, vjerujem da bi Ivan dobio meč da nije bilo problema sa grčevima i leđima", kaže Tomislav za Klix.ba.

Britanski Telegraph piše da je Dodig još jedna žrtva toplotnog vala u Melbournu iako je riječ o čovjeku koji je spavao ispod mostova, na stanicama, u automobilima... dok se pokušavao probiti.

"Trideset minuta nakon početka meča nisam mogao hodati. Deset ljudi je bilo oko mene, čak sam mislio da ću umrijeti ovdje", rekao je Dodig nakon meča.

Hrvatski teniser rodom iz Međugorja smatra da bi neko trebao poslušati apele igrača.

"Mogla bi se praviti pauza neigranja od recimo 13 do 16 sati. Na terenima imamo svjetla, a TV ekipe bi se mogle prilagoditi. Za nas bi bilo puno bolje da igramo po noći", kazao je Dodig.