Tenis
514

Džumhur za Klix.ba: Imam najbolje navijače, dat ću sve od sebe da pobijedim Dodiga

Piše: Edin Isanović
Foto: Australian Open
Foto: Australian Open
Damir Džumhur nastavio je svoj trijumfalni niz na Australian Openu. U prvom kolu glavnog turnira pobijedio je Čeha Jana Hajeka, kojeg je savladao rezultatom 3:0 u setovima. Naš teniser je u prvom setu slavio sa 6:4, dok je naredna dva odradio rutinski. Dobio ih je 6:2 i 6:1. Iako se čini da je lako savladao svog suparnika, Damir ne misli da je tako.

"Očekivao sam težak meč. Uostalom svaki dvoboj na turniru je težak. Tako je i bilo, mada rezultat pokazuje drugačije. Ipak, igrao sam perfektno, a mentalno sam spreman ušao u meč. Iskoristio sam sve mane Hajeka i na kraju zasluženo slavio. Vjerovao sam u sebe, ponašao sam se kao da imam mnogo ovakvih mečeva iza sebe. Ono što je dobro jeste da je meć trajao između sat i po i dva sata. Nisam se previše potrošio. Osjećam se fenomenalno", kaže Džumhur za Klix.ba.

Dodaje kako je temperatura izuzetno visoka i da to donekle stvara problem. U narednom kolu igra protiv Ivana Dodiga, 34. igrača svijeta. Džumhur, koji je u sjajnoj formi, vjeruje da može nastaviti pobjeđivati.

"U dobrom sam ritmu i ne želim to prekinuti. Okršaj sa Dodigom bit će težak. Ipak, u dobroj sam formi i nadam se da mu mogu biti neugodan suparnik, iznenaditi ga i pobijediti. Šansa postoji. Apsolutno! Sa dosta samopouzdanja i optimizma gledam na taj meč", kazao je Džumhur.

Na kraju je naglasio kako ima fenomenalnu podršku navijača i da mu čestitke stižu sa svih strana.

"Svaki novi dvoboj na tribinama je sve više mojih fanova. Najbučniji su i najbolji. Ovim putem im se zahvaljujem, a ne sumnjam da će protiv Dodiga napraviti sjajnu atmosferu", zaključio je Džumhur.