Tenis
1.1k

Džumhur za Klix.ba: Nadam se da sam oraspoložio Bosance i Hercegovce

Piše: J. H.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Bh. teniser Damir Džumhur prošao je u treće kolo Australian Opena nakon što je hrvatski teniser iz Međugorja Ivan Dodig predao meč u četvrtom setu.

Džumhur posljednjih dana piše nevjerovatnu historiju bh. sporta. Nakon senzacionalnog ulaska kroz kvalifikacije u glavni turnir Australian Opena, 21-godišnji Sarajlija izborio je nastup u trećem kolu.

I sam Džumhur još uvijek nije svjestan uspjeha koji je postigao kao potpuni autsajder prvog ovogodišnjeg Grand Slama.

"Još mi nije sve jasno. Nisam ovo mogao ni zamisliti. Ovo za mene bio veliki meč i uspio sam da napravim veliki iskorak u karijeri", kaže Džumhur na početku razgovora za Klix.ba.

Dodig, inače rođeni Međugorac, zbog grčeva je predao meč u četvrtom setu (4:6, 4:6, 6:3, 4:1).

"Drago mi je što nije neka ozbiljnija povreda", dodaje naš sagovornik.

Ova godina će definitivno ostati upisana zlatnim slovima u historiju BiH. Nakon što su Zmajevi izborili učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, isti sportski uspjeh napravio je i Džumhur plasmanom na glavni turnir Australian Opena.

"Drago mi je da sam oraspoložio bh. narod još jednom u 2014. godini. Ovo je lijep početak i znam šta su reprezentativci BiH u nogometu uradili. Drago mi je da je bh. sport na ovom nivou i nadam se da ćemo nastaviti postizati još bolje rezultate", dodaje naš sagovornik.

U trećem kolu Džumhur će igrati proti Čeha Tomasa Berdycha, sedmog reketa svijeta i finaliste Wimbledona iz 2010. godine.

"Protiv Tomasa želim pokazati koliko mogu. Ako budem igrao onako kako znam, siguran sam da mogu pružiti dobar otpor jer je on ipak jedan od najboljih tenisera svijeta, njegov renking najbolje govori. On kada igra dobro, siguran sam da može pobijediti bilo koga. Vjerovatno ćemo igrati na nekom od većih terena tako da je i to jedan dobar način da pokažem svima koliko mogu. Nadam se da će ljudi u BiH moći gledati meč i navijati", dodaje Džumhur.

Mjesto odigravanja i satnica meča između Džumhura i Berdycha bit će određeni u narednim satima.