Egzibicijski turnir
2

VIDEO / Đoković "razbio" Ferrera u Abu Dhabiju

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Najbolji svjetski teniser, Srbin Novak Đoković, impresivno je počeo novu sezonu. Na egzibicijskom turniru u Abu Dhabiju, na kojem brani naslov pobjednika, u polufinalu je pobijedio Španca Davida Ferrera 6-0, 6-3.

David Ferrer, peti teniser svijeta, prošle sezone je igrao najbolji tenis u karijeri. Okončao je sezonu s rekordnih 7 naslova (jednim više od Đokovića) i omjerom pobjeda i poraza 76-15. Odigrao je 30-godišnji Španac odlično u četvrtak protiv Čeha Tomaša Berdycha, kojeg je savladao 6-2, 6-4 u četvrtfinalu, ali je dan kasnije bio potpuno inferioran u srazu sa Đokovićem od prvog poena.

Srbin je odjurio na 6-0, 1-0, kada je Ferrer napokon osvojio prvi gem, proslavivši ga s visoko podignutim rukama. Odmah nakon toga domogao se i breaka, doduše, uz pomoć Đokovića koji je u tom gemu napravio dvije dvostruke greške. No, odmah nakon toga se prvi svjetski reket vratio u stari ritam, osvojio četiri gema u nizu, da bi kod vodstva 5-3 bez problema odservirao za pobjedu.

Đoković u službenim mečevima ima 9-5 protiv Ferrera. Dobio je pet od zadnjih šest. Ovaj se neće računati u toj statistici, jer je u pitanju egzibicija, ali će sasvim sigurno još malo podignuti Đokovićevo ionako veliko samopouzdanje…

"On je najbolji, predobar za mene. Možda će sljedeći put biti bolje", rekao je Ferrer.

"Sviđaju mi se uvjeti i podloga ovdje. Kamo sreće da se svi turniri igraju u ovakvim uvjetima. Ovo je sjajan turnir, teren je odlično pripremljen, vrijeme je idealno. Nije ni previše toplo ni hladno. Krasno je vidjeti i ovako puno gledatelja na tribinama", nizao je komplimente na račun organizatora Đoković.

U drugom polufinalu, od 14 sati, igrat će još jedan srpski teniser Janko Tipsarević i Španac Nicolas Almagro, koji je ušao u turnir nakon odustajanja njegovog sunarodnjaka Rafaela Nadala. 

Egzibicija Abu Dhabi, polufinale:

Đoković - Ferrer 6-0, 6-3 Tipsarevć - Almagro (14 sati)