Tenis
0

Abu Dhabi: Almagro spriječio srbijansko finale

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji teniser svijeta, Srbijanac Novak Đoković, igrat će u finalu egzibicijskog turnira u Abu Dhabiju protiv Španca Nicolasa Almagra.

Nakon što je Đoković, branitelj naslova na ovom turniru, u prvom polufinalu deklasirao Španca Davida Ferrera 6-0, 6-3, gledatelji u Abu Dhabiju su i u drugom polufinalu gledali obračun jednog srbijanskog i jednog španskog tenisera, u kojem je Nicolas Almagro bio bolji od Janka Tipsarevića 2-6, 7-6(3), 6-2.

Nakon što je Tipsarević dominirao prvim setom, u nastavku je njegova igra dosta pala, što je Almagro, koji je dobio priliku za nastup zahvaljujući odustajanju njegovog sunarodnjaka Rafaela Nadala, znao iskoristiti. Pri vodstvu 6-5 u drugom setu je Almagro propustio set-loptu, ali je puno bolje od Tipsarevića odigrao tie-break, a onda i treći set.

Đoković je dobio Almagra u sva tri službena meča koje su njih dvojica odigrali. Ta će statistika ostati nepromijenjena i nakon subotnjeg finala, budući da je Mubadala World Tennis Championship egzibicijski turnir.

David Ferrer i Janko Tipsarević igrat će susret za 3. mjesto.

Mubadala World Tennis Championship, polufinale:

Đoković - Ferrer 6-0, 6-3 Almagro - Tipsarević 2-6, 7-6(3), 6-2