Tenis
12

Đoković: Rafa je prvi favorit Roland Garrosa, nisam ja

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
U nedjelju počinje drugi Grand Slam teniski turnir godine, pariski Roland Garros, a naslov pobjednika će, dakako, braniti Španac Rafael Nadal.

Ove godine je popularni Rafa s još većim optimizmom dočekao najveći zemljani turnir jer je osvojio dva Masters turnira 1000, u Monte Carlu i Rimu, a pritom je oba puta u finalima pobjeđivao prvog igrača na svijetu, Srbina Novaka Đokovića, od kojeg je dugo vremena imao veliki kompleks (sedam izgubljenih finala zaredom).

"Rafa je prvi favorit Roland Garrosa, nisam ja" rekao je Đoković i dodao:

"Ne govorim to radi toga da maknem sa sebe pritisak, nego je uvijek tako zadnjih godina prije Roland Garrosa. Ovo je njegov turnir. Bio je favorit i prošle godine kada sam ja u Pariz došao bez izgubljenog meča. Sada je još jači, odigrao je odlično posljednje turnire, a pogotovo je dobro igrao na zadnjem turniru, u Rimu.

Đoković je nastavio:

"Mnogo se priča o tome mogu li ja osvojiti četvrti Grand Slam turnir zaredom. Iskreno, time se uopće ne zamaram, makar bi to bio strašan pothvat. Kao i uvijek, samo želim što jače, psihički i fizički, dočekati ovaj turnir. Pokušati odigrati najbolje što se može i vidjeti gdje će me to odvesti."