Uvršten u žrijeb
49

Đoković prijavljen za Australian Open, moguća aktivacija medicinskog izuzeća

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković (34) našao se na danas objavljenoj listi prijavljenih igrača za prvi Grand Slam u sezoni Australian Open. Ipak, prijava za turnir ne znači da će igrač sigurno učestvovati.

Organizatori su objavili listu iako najbolji teniser svijeta nije želio otkriti da li je primio vakcinu protiv koronavirusa, iako je to uslov za sve igrače, zvanična lica i navijače koji žele biti dio turnira.

Svi koji se nalaze na spisku su, kako pišu lokalni mediji, ili vakcinisani ili imaju pravo na izuzetak, a Đoković bi se tako trebao boriti za 10. titulu na Australian Openu, odnosno rekordnu 21. na Grand Slamovima.

U međuvremenu, tiražni dnevni list Herald Sun iz Melbourna saznaje da će Novak najvjerovatnije iskoristiti rupu u zakonu i da u tome navodno ima podršku organizatora prvog Grand Slama. Naime, zdravstveno izuzeće od vakcinacije je drugi način na koji može da se uđe u Australiju bez karantina, a kako piše Herald Sun, Đoković ima osnova da se prijavi za izuzeće.

Na listi prijavljenih za takmičenje na Australian Openu su još Daniil Medvedev, Alexandar Zverev, Stefanos Tsitsipas, Andrej Rubljov, Rafael Nadal...

Na listi prijavljenih teniserki je prva igračica svijeta Ashleigh Barty, a tu je i aktuelna prvakinja Naomi Osaka.

Turnir na Australina Openu na programu je od 17. januara.