Srbijanac bijesan
68

Đoković: Nikad u životu nisam doživio ovakve uvjete, ovo je čisto preživljavanje

Klix.ba
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković bio je bijesan nakon što je izgubio od Austrijanca Dominica Thiema u polufinalu Roland Garrosa i to poslije dvodnevne borbe koja je trajala ukupno četiri sata i 20 minuta.

Meč je jučer prekinut zbog kiše pri vodstvu Thiema 6:2, 3:6, 3:1, a nastavljen je danas u podne kada je Austrijanac ostvario treću pobjedu u devet međusobnih susreta i drugu u Roland Garrosu.

"Šta da vam kažem o taktici u ovakvim uvjetima, pogotovo jučer. To je bilo čisto preživljavanje. Ubaciti jednu lopticu više od protivnika i pronaći način za dobiti poen. Ne znam jesam li ovako nešto doživio ikad u životu. Možda samo jednom, protiv Davida Ferrera u polufinalu US Opena 2012. Tada sam izgubio jedan set i onda su prekinuli meč i odložili ga za sutradan. Ovako nešto na zemlji nisam doživio nikada. Čestitke Thiemu koji je uspio ostati psihički snažan, tvrd, stabilan kada je bilo potrebno. Posljednji gem imao sam nekoliko prednosti i 30:15, a onda sam izgubio meč", rekao je Đoković pa dodao:

"Ubacivao sam sve prve servise, on je nekako vraćao sve dubokim spinom i rotacijom i izbacivao me potpuno s terena. S te strane s koje je on igrao posljednji gem, barem je tri puta lakše nego s druge. Ukoliko ste primijetili, 90 posto breakova se dogodilo kad je igrač bio na toj strani. Tako da mu je bilo puno lakše igrati na toj strani. Razočaran sam. Sve što sam rekao o uvjetima, rekao sam, dovoljno je, jer će mi sad vjerojatno predbaciti na leđa zašto sam rekao ovo ili ono. To mi se stalno u karijeri događa, tako da je bolje da ovdje završim."

Podsjetimo, Thiema sutra u finalu čeka Rafael Nadal koji je u polufinalu savladao Rogera Federera sa 6:3, 6:4, 6:2 te će u nedjelju pokušati 12. put osvojiti Roland Garros.