Tenis
0

Đoković: Del Potro je veoma talentovan teniser i veliki izazov za mene

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Bez izgubljenog seta su se srpski teniser Novak Đoković i Argentinac Juan Martin del Potro plasirali u polufinale, međusobni meč u petak u kojem će odlučivati o jednom finalisti Wimbledona.

I dok je za Đokovića takav scenarij relativno normalan, Del Potro je ipak impresionirao svojim predstavama na londonskoj travi. Pogotovo u četvrtfinalu kada je otpuhao s terena Davida Ferrera.

"Ništa čudno, on je jako talentovan teniser. Imao je teških i nezgodnih povreda u karijeri, ali se svaki put vraćao jednako jak. To mogu samo veliki teniseri i Del Potro će za mene biti veliki izazov", rekao je Đoković o teniseru koji ga je prije nešto manje od godinu dana pobijedio u Wimbledonu. U pitanju je bio meč za bronzu na Olimpijskim igrama.

Inače, na posljednja 33 Grand Slam turnira čak su 32 puta kombinovano pobjednici bili Federer, Nadal, Đoković i Murray. Jednom, i to 2009. godine, je slavio baš Del Potro i to na US Openu. Inače, prvi put u karijeri je kršni Argentinac stigao do polufinala Wimbledona.

"Đoković je broj jedan na svijetu, najbolji igrač zadnjih godina i nekadašnji pobjednik Wimbledona. Time je sve rečeno. Moj će zadatak biti težak i moram odigrati bolje od svog najboljeg tenisa za pobjedu", rekao je Del Potro o meču koji slijedi.