Tenis
252

Damir Džumhur: Moje pobjede nisu slučajnost

Piše: I. P.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je održao konferenciju za medije na kojoj je najavio pripreme i mečeve uoči nadolazećeg Wimbledona.

"Nadam se da ću imati još mečeva kakvi su bili u posljednjih nekoliko sedmica. U subotu idem u Moskvu na turnir na zemlji, gdje ću pokušati napraviti rezultat. Tada prelazim na travu u Liverpoolu, gdje ću ići na jednu egzibiciju koja je priprema za Wimbledon, a idem i na turnir u Nothinghamu", rekao je Džumhur.

Izrazio je nadu da će se uspjeti dobro pripremiti za igranje na travi sa kojom nije imao velikog iskustva.

"Na travi sam igrao samo desetak mečeva, a ni prije tih mečeva nisam imao priliku trenirati na travi. Treneri su mi rekli da mogu pružiti dobar meč na ovoj podlozi jer sam dosta brz", rekao je najbolji bh. teniser.

Damir s ocem Nefridom (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Damir s ocem Nefridom (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Damir se optimistično osvrnuo na dobro igranje u 2015. godini koje je krunisao duelom protiv Rogera Federera.

"Moje pobjede nisu slučajnost, a sada prvi put u kontinuitetu pobjeđujem tenisere koji su bolje rangirani od mene. Igram opuštenije, manje sam nervozan i priznajem da je to bio moj veliki problem. Osjećam male promjene koje donose poboljšanja na terenu, a i popravio sam servis koji može biti još bolji. Radim mentalne treninge, a moj otac i trener Alberto Castelani zaista dobro rade svoj posao", zaključio je Džumhur.