Tenis
1

Bivši austrijski teniser prozvao Nadala i Ferrera za doping

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Bivši austrijski teniser i prvi igrač kojeg je Međunarodna teniska organizacija doživotno suspendirala zbog namještanja mečeva, Daniel Köllerer (30), prozvao je Rafaela Nadala i Davida Ferrera kao igrače koji se dopingiraju.

"Sedam mjeseci nije igrao zbog povrede, pa se vrati i osvoji 10 od 13 turnira na kojima je nastupio, od čega dva Grand Slama. To je nemoguće! Njegova povreda je bila samo paravan za prikrivanje dopinga, odnosno suspenzije. Niko ne vjeruje da Nadal nije uzimao ništa. Pa zamislite samo koliki bi to bio udarac za tenis kada bi se saznalo da se Nadal dopingira", veli Austrijanac, pa prebacuje temu na Nadalovog sunarodnjaka Davida Ferrera:

"On je bio, a možda još uvijek i je, strastveni pušač. Jednom sam igrao protiv njega i pušio je 10 minuta prije izlaska na teren. Igrali smo tri seta, a on je u trećem jurio po terenu, dok sam ja bio 'mrtav-umoran'. Kako je to moguće?", pita se "Ludi Dani", kojeg je prije doživotne suspenzije ATP suspendirao u dva navrata zbog neprimjerenog ponašanja na terenu.

"U tenisu ima puno manipulacija, namještanja mečeva i dopinga. Ja sam svoje kazne platio, a ove su godine zaskočili Viktora Troickog i Marina Čilića. A zašto pitam vas ja...", zaključio je Köllerer.

Nadalov stric Toni nije znao ko je Daniel Köllerer, a kada su mu novinari pojasnili samo je kratko prokomentirao:

"Taj čovjek nema nikakvog kredibiliteta!".