Tenis
3

ATP Pariz: Ferrer ugrabio svoj prvi turnir iz serije Masters 1000

Totalsport
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
Španac David Ferrer osvojio je svoj prvi ATP naslov na turniru iz serije Masters 1000. Španski teniser je u finalu pariskog Bercyja zaustavio sjajan niz mladog Poljaka Jerzyja Janowicza slavivši sa 6-4, 6-3.

Nakon "skalpova" protiv Philippa Kohlschreibera, Marina Čilića, Andyja Murraya, Janka Tipsarevića i Gillesa Simona, Janowicz je "konačno" naišao na nekoga ko je imao odgovor na njegov sjajan servis, gromovite udarce s osnovne linije i sjajno skraćene lopte.

Nakon malo manje od sat i pol vremena igre Ferrer je s tri breaka i 71 posto osvojenih poena na vlastitom servisu slavio sa 6-4 i 6-3 protiv poljskog kvalifikanta. Prvi je to naslov na turniru iz serije Masters 1000 za neumornog Španca.

Janowicz (21) će pak morati pričekati na svoj prvi ATP naslov, koji će, nastavi li igrati i napredovati u jednakom ritmu kao i dosada, zasigurno doći.

Recimo za kraj da je ovo bio posljednji ATP turnir sezone, te da sada, već od ponedjeljka, kreće završni turnir osmerice najboljih tenisera sezone, ATP Finals u Londonu. Podsjetimo, grupu A sačinjavaju Novak Đoković, Andy Murray, Tomaš Berdych i Jo-Wilfried Tsonga, dok će u grupi B zaigrati Roger Federer, David Ferrer, Juan Martin del Potro i Janko Tipsarević.

 ATP Masters 1000, Pariz, finale:

Ferrer (4) - Janowicz 6-4, 6-3