Tenis
0

ATP i WTA Rim: Nadal pobijedio Ferrera

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Peti teniser svijeta, Španac Rafael Nadal, namučio se u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu, ali je ipak pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera.

Branilac naslova u talijanskoj prijestolnici slavio je sa 6-4, 4-6, 6-2 poslije dva sata i 46 minuta igre. Bio je to 23. međusobni meč španskih suparnika i 19. pobjeda Nadala, osma zaredom.

Ferrer je nakon izgubljenog prvog seta zaigrao znatno bolje. Poveo je s 4-0 u drugoj dionici, a onda je opet upao u probleme. Dopustio je najprije Nadalu da vrati jedan break, a potom je kod 5-3 na svome servisu propustio set-loptu, napravivši dvostruku grešku na početnom udarcu. Izgubio je taj gem, ali onda je u sljedećem još jednom napravio break i ipak odveo meč u treći set. U njemu je, međutim, ostao bez ikakvih izgleda, Nadal je s dva oduzeta servisa odjurio ka još jednoj pobjedi.

U polufinalu će osvajač 11 Grand Slam naslova igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha koji je, podsjetimo, ranije tokom dana izbacio najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića.

U ženskom dijelu turnira rumunska kvalifikantica Simona Halep je u četvrtfinalu nadigrala Srbijanku Jelenu Janković s 4-6, 6-0, 7-5. Loš dan Janković je upotpunila porazom u konkurenciji parova. S hrvatskom teniserkom Mirjanom Lučić-Baroni izgubila je u četvrtfinalu od drugih nositeljica, Nadje Petrove i Katarine Srebotnik, sa 6-2, 6-1.  

ATP Rim, četvrtfinale:

Berdych (6) - Đoković (1) 2-6, 7-5, 6-4 Nadal (5) - Ferrer (4) 6-4, 4-6, 6-2

Paire - Granollers 6-1, 6-0 Federer (2) - Janowicz (kasnije)

WTA Rim, četvrtfinale:

S. Williams (1) - Suarez Navarro 6-2, 6-0 Halep - Janković 4-6, 6-0, 7-5 Errani (7) - Šarapova (2), predaja Šarapove Azarenka (3) - Stosur (9) kasnije

Parovi, četvrtfinale:

Petrova / Srebotnik (2) - Janković / Lučić-Baroni 6-2, 6-1