Hoćemo li se obrukati?
0

Sutra u 15 sati prekid SP-a u kuglanju

FENA
Svjetsko prvenstvo u kuglanju, koje se održava u Sarajevu, sutra će najvjerovatnije biti prekinuto.

Prvenstvo, na kojem učestvuje više od 800 takmičara iz 18 zemalja svijeta bit će prekinuto ako nadležne institucije BiH ne uplate planirana sredstva.

Na današnjem sastanku predstavnika Kuglaškog saveza BiH i proizvođača kuglane, njemačke kompanije "Pauly", dogovoreno je da se prekid prvenstva odgodi do četvrtka u 15 sati kako bi se pronašla sredstva i isplatile obaveze koje su prema ugovoru već trebale biti izmirene, saopćeno je iz Kuglaškog saveza BiH.

Predstavnici kompanije "Pauly" na današnjem sastanku decidno su izjavili da će se prvenstvo prekinuti ako se sutra ne izvrši uplata ugovorenih sredstava.

Iz Kuglaškog saveza su saopćili da će Savez, ako dođe do prekida prvenstva, biti dužan nadoknaditi i dio troškova svih delegacija i učesnika, a uslijedit će i tužba.

"Odgovorni nisu svjesni posljedica ovakvog čina za sport, kao i za ugled Sarajeva i cijele BiH. Riječ je o nezabilježenom događaju u svijetu kada je u pitanju vrhunski sport, te se samo može zamisliti kakve negative posljedice će ostaviti na cijelu BiH", saopćio je Kuglaški savez BiH.

U četvrtak u 10 sati u VIP salonu Olimpijske dvorane Zetra bit će održana pres-konferencija na kojoj će biti iznesene sve pojedinosti vezane za ovaj problem. Konferenciji će prisustvovati: Siegfried Schweikardt, predsjednik Međunarodne kuglaške federacije (NBC), Stefan Pauly, predstavnik kompanije "Pauly", članovi Izvršnog komiteta svjetskih prvenstava i članovi Kuglaškog saveza BiH.