Bruka na pomolu
0

Nijemci do 15 sati traže 140.000 KM ili će SP u kuglanju biti prekinuto

Piše: N. G.
Detalj s pres-konferencije (Foto: Nermin Graca)
Detalj s pres-konferencije (Foto: Nermin Graca)
Ukoliko nadležne institucije do 15 sati ne uplate 140.000 KM dobavljaču njemačkoj kompaniji "Pauly" Svjetsko prvenstvo u kuglanju, koje se održava u sarajevskoj Zetri, bit će prekinuto.

Kako je istaknuto na pres-konferenciji, organizatori zasad imaju samo obećanja da će novac biti uplaćen.

Stefan Pauly, predstavnik dobavljača opreme za Svjetsko prvenstvo, naveo je kako je jučer produžio takmičenje, ali da to danas neće moći učiniti, te će ono, ne bude li uplaćen novac, biti prekinuto i u petak se neće igrati.

Na prvenstvu učestvuje više od 800 takmičara iz 18 zemalja svijeta. Ukupni troškovi su 720.000 KM, a sporan je dio druge tranše od 140.000 KM.

Iz Kuglaškog saveza su saopćili da će Savez, ako dođe do prekida prvenstva, biti dužan nadoknaditi i dio troškova svih delegacija i učesnika, a uslijedit će i tužba.

"Odgovorni nisu svjesni posljedica ovakvog čina za sport, kao i za ugled Sarajeva i cijele BiH. Riječ je o nezabilježenom događaju u svijetu kada je u pitanju vrhunski sport, te se samo može zamisliti kakve negative posljedice će ostaviti na cijelu BiH", saopćio je Kuglaški savez BiH.