sport
42

Specijalna olimpijada u stonom tenisu: Medalje za najuspješnije

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici danas je održano državno prvenstvo Specijalne olimpijade u stolnom tenisu gdje su učestvovali takmičari iz cijene Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj Specijalnoj olimpijadi u stonom tenisu učestvovalo je oko 130 takmičara iz 16 klubova koji su u Zenicu došli iz Tuzle, Sarajeva, Pala, Prijedora, Bakovića i Fojnice.

Direktorica JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Hadžira Dračo je istakla kako članovi ove škole svake godine učestvuju na sličnim olimpijadama širom Bosne i Hercegovine.

"Nama je drago što smo ove godine organizovali ovakav događaj gdje imamo 16 ekipa sa oko 130 učesnika. Ovo nije prvi put da se slična aktivnost organizuje u Zenici, ovo je četvrta po redu olimpijada u našoj organizaciji, a inače svake godine organizacija pripadne i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini gdje mi rado učestvujemo", kazala je Dračo te se zahvalila svima koji su pružili podršku u realizaciji Specijalne olimpijade u stonom tenisu.

Najuspješnijim takmičarima organizatori su obezbijedili medalje i diplome.