sport
128

Spahović se za FFC u Sarajevu sprema s Cro Copom

Klix.ba
"Bosanski Hulk" Tomislav Spahović će prvi put u karijeri predvoditi jednu FFC priredbu i to u rodnom gradu. Naime, 13. marta Spahović će u Skenderiji imati meč protiv Nijemca Nicolaia Salchowa, koji je izuzetno težak i atraktivan protivnik.

Naravno, ni Spahović ništa ne prepušta slučaju u pripremama za ovaj meč, s obzirom na to da ima veliku želju da se sarajevskoj publici predstavi u najboljem izdanju. Tako se već nekoliko sedmica intezivno sprema za FFC, a planira i put u Zagreb, gdje će raditi sparinge sa Igorom Pokrajcem te slavnim Mirkom Filipovićem Cro Copom.

Zajednički treninzi su od koristi obojici, s obzirom na to da Filipović dobija snažnog i hrvački vrlo kompetentnog sparing partnera, a Spahović skuplja prijeko potrebno iskustvo, koje se rijetko gdje može naći u svijetu borilačkog sporta.

"Za nekoliko dana ponovo idem Zagreb na sparinge s Mirkom Cro Copom, Igorom Pokrajcem i drugim, kao i na 'brušenje' forme u Croatian Combat Academy. Idemo na Turbo mode", kazao je Spahović, koji je već nekoliko puta radio sa Cro Copom i kojeg izuzetno cijeni.

Spahović u pripremama za meč u Sarajevu impresionira fizičkom formom, a sudeći prema planu priprema, meč pred svojom publikom će dočekati maksimalno spreman za Nicolaia Slachowa.

Podsjetimo, posljednji meč Spahović je imao na FFC-u u Ljubljani, na kojem je, uprkos pokidanim ligamentima koljena, savladao Mađara Sandora Okrosa, a osim njega gledateljima u Sarajevu, koji sa nestrpljenjem čekaju ovu priredbu, još jednom će se suprotstaviti i nikad spremniji Dževad Poturak, koje u borbi večeri očekuje meč protiv Španca Franka Munoza.