Nogomet
2

Bez pet igrača: Oslabljeno Sarajevo ide u goste Slaviji

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U okviru 25. kola BHT Premijer lige Fudbalski klub Sarajevo ide u goste Slaviji. Tim s Koševa je znatno oslabljen zbog povrijeđenih i kartoniranih igrača, ali se nadaju pobjedi.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Poslije utakmice sa Širokim Brijegom ostali smo bez četiri igrača, Barića, Alispahića, Radovca i Duljevića. S obzirom da do danas nijedan od njih nije u trenažnom procesu mislim da ćemo imati nekih problem oko sastava tima, mada danas očekujemo da se Radovac i Duljević uključe u trenažni proces", rekao Dženan Uščuplić, trener prvog tima FK Sarajevo.

Bordo tim u nedjelju će igrati utakmicu i bez Cimirota koji ima tri žuta kartona. Uščuplić je kazao da će njegovi igrači učiniti sve da ne dođe do nekog neugodnog iznenađenja u meču protiv Slavije.

"Ove dvije prijašnje utakmice smo odigrali na visokom nivou, ostvarili pobjede, vratili samopouzdanje u ekipu i isto tako ćemo se postaviti i u nedjelju u Lukavici. Probat ćemo nastaviti neki niz koji smo započeli", rekao je.

Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Istakao je da su svi igrači koji su bili u trenažnom procesu, kao i oni koji su bili suspendovani, u igri za prvu postavu u nedjeljnom meču.

"S obzirom da nemamo Barića, neko od suspendovanih dolazi u mogućnost da konkuriše za prvih 11", dodao je Uščuplić.

Napadač Krste Velkoski kazao je da će to što se meč igra bez navijača biti minus za njih i za utakmicu.

Krste Velkoski (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Prije svega bit će to jedna teška utakmica na terenu koji ne dozvoljava puno igre. Mi moramo uči maksimalno angažirani i agresivni kao što smo u prethodne dvije utakmice i nadam se povoljnom rezultatom, odnosno pobjedi", istakao je Velkoski.

Kazao je kako mu pogodak koji je postigao u utakmici protiv Širokog Brijega znači mnogo jer je njime pokazao da se vratio u formu.

"Svakom napadaču znači mnogo kada postigne gol za vraćanje samopouzdanja. Prije nisam bio u nekoj formi, ali s ovim golom i igrama mislim da ću opravdati očekivanja", kazao je.

Susret između Slavije i Sarajeva bit će odigran 3. maja s početkom u 16:00 sati.