Nogomet
27

Nemanja Bilbija: Ulogu favorita protiv Borca moramo dokazati na terenu

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija (Foto: FK Sarajevo/Facebook)
Nemanja Bilbija (Foto: FK Sarajevo/Facebook)
Nogometaši FK Sarajevo će u srijedu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH ugostiti banjalučki Borac. Bit će to prvi od tri susreta ova dva kluba u samo sedam dana. Bivši nogometaš Borca i aktuelni napadač FK Sarajevo Nemanja Bilbija smatra da ulogu favorita na papiru Divovi moraju opravdati na terenu.

Odgodu 17. kola BHT Premijer lige nogometaši FK Sarajevo su iskoristili za što bolju pripremu za susret s Borcem.

"Nismo se nadali ovoj pauzi koja je došla u nezgodnom trenutku, jer će raspored utakmica biti gust. Međutim, šta je tu je, prekosutra je utakmica. Spremali smo se od utakmice sa Zvijezdom u Gradačcu, tako da spremni dočekujemo Borac", izjavio je Bilbija za portal Klix.ba.

Upozorio je saigrače da ne smiju potcijeniti mladu ekipu Borca.

"Protiv Borca ćemo igrati čak tri utakmice u sedam dana. Radi se o mladoj ekipi i klubu sa dosta problema, ali to ne treba da nas zavara. Moramo uložiti maksimalan napor, jer će i teren biti težak", rekao je napadač FK Sarajevo.

Ulogu favorita je prihvatio, ali i istakao da je on i njegovi saigrači moraju opravdati na terenu.

"Prema svemu sudeći, mi smo favoriti, ali, na terenu će biti borba 11 protiv 11, tako da to moramo i dokazati", jasan je bio Bilbija.

Tim sa Koševa ove sezone ima visoke ambicije na oba fronta.

"Imamo igrače i široku klupu, što nam omogućava da postignemo mnogo u ligi i kupu. Vjerujem da će se to i ostvariti", smatra Bilbija.

Utakmice protiv Borca, njegovog matičnog kluba, za njega nisu lagane.

"Teško mi je igrati protiv Borca, pogotovo u Banjoj Luci, ali sam ja profesionalac, tako da dajem maksimum za FK Sarajevo protiv svakog protivnika", završio je Bilbija.

Utakmica Sarajevo - Borac se igra u srijedu od 18 sati.