Nogomet
12

Uglješa Radinović: Sarajevo je i dalje favorit, ali se nadamo polufinalu

Piše: D. B.
Nogometaši Borca u srijedu dočekuju Sarajevo u drugoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH uoči koje imaju rezultatsku prednost od 2:1 stečenu na Koševu u prvom susretu. Igrač sredine terena banjalučkog tima Uglješa Radinović respektuje protivnika, ali vjeruje da njegov Borac može izboriti plasman u polufinale.
Uglješa Radinović
Uglješa Radinović

Borac je prošle srijede pobijedio Sarajevo na Koševu u Kupu BiH, a onda je na istom stadionu proteklog vikenda odigrao neriješeno protiv favoriziranog protivnika. Banjalučani su uočili i iskoristili mane Sarajeva.

"Ono što smo se dogovorili u svlačionici, na terenu smo realizovali. Njihova odbrana je stajala visoko, a uz malo sreće smo stigli do pobjede u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH. Potom smo u prvenstvu također odigrali dobru utakmicu, bili smo odlični u defanzivi i pokazali ekipi Sarajeva da se možemo nositi s njima", izjavio je Radinović za portal Klix.ba.

Iako Banjalučane odbrana Sarajeva nije impresionirala, puno bolji utisak je ostavio napad..

"Napad je njihovo najjače oružje, kao i igra u polju. Međutim, uz dobru defanzivnu možemo neutralisati sve opasnosti i s pravom se nadamo povoljnom rezultatu za nas", rekao je nogometaš Borca.

U banjalučkom klubu i dalje ulogu favorita prepušaju Sarajevu.

"Publika može očekivati još jedan spektakl. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju. Ipak, još ništa nije gotovo, Sarajevo je i dalje favorit, ali se nadamo da ćemo maksimalnim trudom i zalaganjem osigurati plasman u polufinale Kupa BiH", završio je Radinović.

Revanš između Borca i Sarajeva se igra u srijedu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.