Nogomet
49

Branislav Ružić: Lijepo je pobijediti u rodnom gradu, očekujem novi spektakl

Piše: D. B.
Nogometaši Borca nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH rezultatom 2:1 ponovo dolaze na Koševo u goste Sarajevu. Ovog puta će odmjeriti snage u 17. kolu BHT Premijer lige. Golman Banjalučana Branislav Ružić vjeruje da njegov tim može ponoviti uspjeh.
Branislav Ružić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Branislav Ružić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Ekipa Borca uprkos pobjedi u srijedu navečer i dalje ulogu favorita prepušta Sarajevu, ali će učiniti sve da se kući vrati s osvojenim bodovima.

"Očekujem još jednu zanimljivu utakmicu, novi spektakl. Sarajevo je favorit, ali je pokazalo i slabosti. Mi smo imali svoje šanse u srijedu, imat ćemo ih i u subotu. Držat ćemo se naše igre i čekati priliku koja će sigurno doći. Dat ću sve od sebe da budem na visini zadatka i pomognem ekipi da se kući vrati s bodovima", izjavio je Ružić za portal Klix.ba.

Prema njegovom mišljenju, pobjednika u utakmici Kupa BiH su odlučili važni faktori, među kojima je i jedna velika mana FK Sarajevo.

"Prevagnula je naša disciplina, kao i naša borbenost. Sarajevo je ranjivo na kontranapade, zadnja linija im je spora, a to je naša šansa. Također, prekidi su naša prednost jer imamo više igrače", rekao je golman Borca.

Ružić, koji je rođen u Sarajevu, bio je jedan od najboljih pojedinaca u srijedu te je uveliko pridonio pobjedi Banjalučana.

"Pobijediti na Koševu je fantastičan osjećaj, posebno jer sam ja rođen u Sarajevu. To treba doživjeti, opisati se ne može. Sarajevo je veliki, ozbiljan klub, što pokazuje i veliki broj poznatih igrača i sponzora. Dobro bi bilo da je slična situacija i u ostalim klubovima", kazao je Ružić.

Golman Borca je pozvao navijače da u subotu dođu na Koševo u još većem broju i pomognu ekipi da ostvari novi uspjeh.

"Očekujem još više naših navijača koji nas bodre na svakoj utakmici. Pozivam ih da dođu u što većem broju, jer su oni naš dvanaesti igrač", istakao je dvadesetpetogodišnji čuvar mreže.

Borac će do kraja sezone igrati rasterećeno.

"Ne osjećamo pritisak, idemo utakmicu po utakmicu. Ako nam se ukaže prilika za plasman u Evropu, siguran sam da ćemo je iskoristiti", završio je Ružić.

Utakmica Sarajevo - Borac se igra u subotu od 17 sati.