SK skijaša
0

Hirscher u superveleslalomu treći, Svindalu mali globus

Totalsport
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Nakon uzbudljivog zadnjeg superveleslaloma skijaša na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu, kojeg je osvojio Talijan Christof Innerhofer, Austrijanac Marcel Hirscher je osvajanjem trećeg mjesta povećao izglede za Veliki kristalni globus.

Do treće pobjede u karijeri u Svjetskom kupu, a druge ove sezone, nakon što je osvojio superkombinaciju u Banskom, stigao je 27-godišnji Talijan Christof Innerhofer. Samo dvije stotinke sporiji od njega bio je Francuz Alexis Pinturault.

No, za senzaciju utrke pobrinuo se Marcel Hirscher. Osvojio je treće mjesto, a samo šest stotinki sekunde dijelilo ga je od Innerhofera! No, sigurno je 23-godišnji Austrijanac, koji je ove sezone ostvario osam pobjeda u Svjetskom kupu, pet u slalomu i tri u veleslalomu, vrlo zadovoljan i s ovakvim raspletom utrke. Švicarac Beat Feuz, vodeći u ukupnom poretku, pao je i ostao bez bodova, pa je Hirscher smanjio zaostatak za njime na 75 bodova razlike. Budući da su do kraja sezone ostale još samo dvije utrke, veleslalom i slalom, Hirscher ima odličnu priliku osvojiti Veliki kristalni globus!

Mali globus u superveleslalomu osvojio je Norvežanin Aksel Lund Svindal. Iako je osvojio tek 16. mjesto, koje mu nije donijelo niti jedan bod, Svindal je slavio na račun slabih ili nedovoljno dobrih nastupa rivala. Mislimo na Feuza i švicarskog veterana Didiera Cuchea, koji je osvojio tek deveto mjesto, pa je za Svindalom u poretku superveleslaloma zaostao za 13 bodova.

Tako se Cuche nije uspio oprostiti od Svjetskog kupa s barem jednim jednim globusom ove sezone. U spustu je treći u konačnom redoslijedu, a u superveleslalomu drugi. U obje discipline je prošle sezone osvajao male globuse.

Ivica Kostelić odlučio je propustiti ovu utrku, kako bi se što bolje pripremio za nedjeljni slalom, u kojem ima veliku šansu za osvajanje malog globusa.

SK skijaša, superveleslalom u Schladmingu, rezultati:

  1. Innerhofer (Ita) 1:21.24
  2. Pinturault (Fra) +0.02
  3. Hirscher (Aut) +0.06
  4. Marsaglia (Ita) +0.22
  5. Reichelt (Aut) +0.29 ...

Konačni redoslijed u superveleslalomu:

  1. Svindal (Nor) 413
  2. Cuche (Švi) 400
  1. Feuz (Švi) 368
  2. Jansrud (Nor) 342 ...

Ukupni redoslijed:

  1. Feuz (Švi) 1330
  2. Hirscher (Aut) 1255
  3. Nvindal (Nor) 1131
  4. Kostelić (Hrv) 1064
  5. Cuche (Švi) 982

...