Svjetski kup skijaša
0

Hirscher osvojio Mali, blizu Velikog kristalnog globusa

Totalsport
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Austrijski skijaš Marcel Hirscher osvojio je prvi od tri moguća Kristalna globusa ovog vikenda na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu.

Mali kristalni globus u veleslalomu Hirscher je osvojio već nakon prve vožnje zahvaljujući velikoj grešci Amerikanca Teda Ligetyja koji nakon prvog "laufa" zaostaje velikih 11 sekundi za vodećim Austrijancem Hannesom Reicheltom.

Pogrešno je Ligety ušao u jedna vrata, morao se penjati da bi se vratio do sljedećih koja je promašio, tako da je unatoč ulasku u drugu vožnju propustio priliku za osvajanje nekih ozbiljnijih bodova, odnosno 100 s obzirom da Hirscher ima velika 92 boda prednosti u veleslalomu.

Austrijanac je napravio i veliki korak ka osvajanju Velikog kristalnog globusa jer je trenutno vodeći Beat Feuz odvezao lošu prvu vožnju i zaostao 3.29 sekundi za vodećim Reicheltom. S obzirom da samo prvih 15 plasiranih vozača dobiva bodove, Hirscher će, ukoliko bude prvi ili drugi, preuzeti vodstvo u ukupnom poretku uoči posljednje utrke sezone, nedjeljnog slaloma.

Inače, Hirscher je nakon prve vožnje drugoplasirani skijaš s 22 stotinke zaostatka. Francuz Alexis Pintaurault je treći s 24, a Nijemac Fritz Dopfer četvrti s 28 stotinki zaostatka za vodećim.

Ivica Kostelić odlučio je propustiti subotnji veleslalom i u potpunosti se posvetiti nedjeljnom slalomu u kojem će pokušati odbraniti 50 bodova prednosti ispred Hirschera i osvojiti Mali kristalni globus u toj disciplini.

SK skijaša, Schladming, veleslalom, 1. vožnja:

  1. Reichelt (Aut) 1:10.99
  2. Hirscher (Aut) +0.22
  3. Pintaurault (Fra) +0.24
  4. Dopfer (Njem) +0.28

...