Legendarni Ukrajinac
75

Ševčenko o pandemiji: Sjećam se dobro Černobila, ovo je slično stanje

E. B.
Andrij Ševčenko (Foto: EPA-EFE)
Andrij Ševčenko (Foto: EPA-EFE)
Legendarni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko možda je dao i naslikovitiji opis stanja u kojem se svijet nalazi zbog pandemije koronavirusa.

Ševčenko je imao devet godina kada se 26. aprila 1986. godine desila nuklearna katastrofa u Černobilu, a zbog toga je morao iz rodnog Kijeva pobjeći sa roditeljima i familijom u Odesu.

"Moramo se svi zahvaliti ljekarima i medicinskim sestrama, oni su pravi heroji današnjice. Ovo što se sada dešava je poput Černobila. Sjećam se dobro tadašnje situacije, ovo je veoma slično", rekao je Ševčenko u intervjuu za italijanske medije.

Ševčenko je pozvao sve ljude da prate upute vlada i ljekara.

"Jedino rješenje kako se možemo boriti sa koronavirusom je da poštujemo pravila vlada, da ostanemo u kućama i damo priliku ljekarima da rade svoj posao koji je ogroman. Niko od nas ne može biti siguran da nije zaražen i zato ne smijemo izlaziti. Takvim ponašanjem bismo prije svega napravili problem starim ljudima. Mislima sam uz sve Italijane, nadam se da će se situacija uskoro popraviti", poručio je Ševčenko.

"Pozdravio bih sve Italijane, uvek sam sa vama. Moramo se nadati da će se stvari popraviti. Forza Italia, možemo da izađemo iz ovoga zajedno", naglasio je Ševa.