sport
350

Sarajlija Dino Bajrić slavio na skokovima sa vodopada u Jajcu, Orlando Duque oduševio publiku

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pobjednik 3. međunarodnih takmičarskih skokova sa vodopada u Jajcu su Dino Bajrić i Cristian Wurst.

Na ovogodišnjim skokovima koji su održani u Jajcu učestvovali su takmičari iz BiH, Danske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Italije, Srbije i Kosova.

Takmičari koji su uprkos kiši danas skakali bodovani su u dvije discipline. U disciplini tradicionalne laste učestvovalo je 18 takmičara, dok je u slobodnom stilu bilo prijavljeno 13 takmičara.

U prvoj disciplini nastupali su svi takmičari, dok su u disciplini slobodnog stila odustala tri takmičara. U drugom krugu nastupala su samo tri takmičara.

U disciplini laste prvo mjesto je pripalo Sarajliji Dini Bajriću, drugoplasirani je bio Aleksandar Aleksić iz Srbije, dok je treće mjesto pripalo Muhamedu Mahmiću iz Zenice. U disciplini slobodnog stila prvo mjesto je pripalo Nijemcu Cristianu Wurstu, drugoplasirani je bio Danac Jimy Anderson, dok su treće mjesto podijelili Mladen Cvetković iz Srbije i Vladan Popović iz Zenice.

Načelnik Jajca Edin Hozan je pozdravio sve skakače na ceremoniji otvorenja te pozvao sve prisutne da se i narednih godina svojim prisustvom zahvale skakačima za njihove skokove.

U revijalnom dijelu programa svjetski prvak u skokovima sa litice Orlando Duque zabavio je sve prisutne skokovima koje izvodi na RedBull Clif Diving takmičenjima širom svijeta, a koje će biti održano i ove godine u Mostaru.

Vodopad u Jajcu visok je 21 metar, a visina skakaonice je 18 metara.