sport
267

Orlando Duque stigao u BiH: Jajce je prelijep grad, revijalno ću skakati

Piše: Edin Isanović
Orlando Duque (Foto: Klix.ba)
Orlando Duque (Foto: Klix.ba)
Treći međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu bit će održani u subotu 6. augusta pod generalnim pokroviteljstvom Općine Jajce.

Takmičarski skokovi s vodopada Plive počinju u 16:00 sati. Učesnici su i ove godine iz BiH, Danske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Italije, Srbije i Kosova, što skokovima daje međunarodni karakter i posebnu draž. Skakat će se u dvije discipline tradicionalna lasta (prijavljeno 18 takmičara) i slobodan stil (prijavljeno 13 takmičara).

Učešće na Trećim međunarodnim takmičarskim skokovima potvrdio je i deveterostruki svjetski prvak u skokovima s visina Kolumbijac Orlando Duque koji je u srijedu navečer stigao u glavni grad BiH. Za Klix.ba je istakao kako se uvijek raduje dolasku u našu zemlju.

"Svi znaju moje emocije prema Bosni i Hercegovini. Bez ikakvog laskanja, radujem se kada dođem u vašu zemlju. Čim sam dobio poziv za učešće, pristao sam. Vidio sam da je grad Jajce prelijep, da je vodopad u centru grada. To daje poseban gušt. Skakat ću revijalno i nadam se da će publika uživati", kazao je Duque koji će skakati nakon završene prve runde.

Vodopad je visok 20 metara, a dubina u koju se skače je između tri i četiri metra. Titulu najboljeg skakača u dva navrata je odnio Mostarac Lorens Listo. U prelijepom ambijentu pored vodopada u skokovima će i ove godine uživati mnogobrojna publika, domaćini, ali i gosti.