{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski taekwondo klub Novi Grad najbolji u Italiji

22.10.2012. u 11:40
164
0
Sarajevski taekwondo klub Novi Grad najbolji u Italiji
164
Sarajevski  taekwondo klub Novi Grad najbolji u Italiji
Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su i ovog vikenda bili veoma uspješni. Tim od pet takmičara, predvođeni trenerima Harisom Husićem i Belmirom Berberovićem, je u italijanskom gradu Alessandriji, na internacionalnom turniru mira "Alessandria Peace Tournament", osvojio titulu najbolje ekipe.
Takmičari su u ekipnom sistemu takmičenja, u prvom kolu savladali predstavnike Hrvatske sa 5:0, u drugom kolu takmičenja bili su bolji od tima iz Izraela 3:2 i na kraju savladali tima domaćina sa 5:0.

U ukupnom skoru su ostvarili 13 pobjeda i imali 2 izgubljene borbe, pobjedili sve ekipe i zasluženo slavili na prvom mjestu: Nejla Kaljanac, do 53 kg (3 pobjede), Alen Čukurija, do 63 kg (2 pobjede), Emir Kaljanac, do 58 kg (2 pobjede), Emir Memišević, do 63 kg (2 pobjede), Samir Selimović, do 68 kg (3 pobjede), Nedžad Husić, do 36 (3 pobjede).

Nejla Kaljanac
Nejla Kaljanac

"Već petu godinu za redom naš tim je gost velelepnog italijanskog gradića Alessandria. Na turniru mira, koji se organizira već petu godinu, učestvuju takmičari iz nekoliko zemalja. Takmičenje je organizirao tehnički direktor Alessandria Taekwondo Centra Antonio Paoletti, a svojim prisustvom i obraćanjem manifestaciju su uveličali velikodostojnici sve tri konfesije i sam gradonačelnik Alessandrije. Takmičenje se odvijalo u prijateljskom ozračju, ali i uz kvalitetnu borbu koju je krasilo fair play ponašanje. Svaku ekipu predstavljalo je po pet boraca među kojima je bila i jedna ženska predstavnica. Predstavnica našeg tima, Nejla Kaljanac je ovom prilikom proglašena najboljim pojedincem takmičenja. Naša ekipa je ovom prilikom pokazala najkvalitetniji nastup i zasluženo osvojila naslov prvaka. Mada, prvenstveni cilj našeg boravka, bio je širenje prijateljstva i tolerancije među pripadnicima različitih naroda i vjera. Smatramo da su sport, posebno taekwondo, istinski veleposlanici mira. Naši predstavnici, zajedno sa kolegama iz ostalih dijelova svijeta i ovaj su put tokom takmičenja i druženja pokazali da sport nema granica", izjavili su treneri kluba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: