sport
103

Sarajevo hvataj: Turnir u uličnoj odbojci sredinom juna ispred SCC-a

Klix.ba
Početak ljetnih praznika u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o Happy :))) S.ketch Street Volleyball 2015 – 7. turniru u odbojci na otvorenom koji će se održati od 11. do 13. juna na trgu ispred Sarajevo City Centra.
Organizatori događaja su Marketing agencija B40 i Odbojkaški klub ORT.

"Happy :))) S.ketch Street Volleyball 2015" je kombinacija sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku.

"Cilj nam je da pružimo interesantan, urban, sportsko-muzički sadržaj za naše sugrađane i turiste. Nakon šest godina organizacije turnira za odrasle na pijesku, ovogodišnje takmičenje smo odlučili organizovati za djecu. "S.ketch Beach Volleyball" postaje "S.ketch Street Volleyball". Na novoj lokaciji, na platou Sarajevo City Centra, postavićemo posebnu podlogu za uličnu odbojku", riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketcha čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se 4 na 4. Pravo učešća imaju sve djevojčice rođene 1998. godine i mlađe. Bit će podijeljene u tri konkurencije: 98-99; 00-01; 02-mlađe. Prve tri ekipe u sve tri konkurencije nagrađuju SportLife, MultiSola i Happy.

Svi učesnici se trebaju prijaviti do 05.06.2015. godine, a upute za prijavu mogu preuzeti na web stranici www.odbojka.ba ili www.sketch.ba. Više informacija je dostupno i na Facebooku.

Ovu manifestaciju su podržali: Happy, MultiSola, SportLife, Klix.ba, RSG radio, Antena Sarajevo, Hayat TV, scsport.ba i Oslobođenje.