Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro je to, ali ja preferiram vatikanski tekvando...
điu đica...ne mogu da ne vjerujem
Cuj "Uime"! Ispravite me ako grijesim, ali valjda se pise odvojeno!
evo da te ispravim. u bosanskom (hrvatskom, srpskom) postoje riječi koe se nazivaju jednoriječnice. u biti, to su PRIJEDLOZI tvoreni od dvije sastavnice: dovrh, nadno, nadohvat, nadomak, nakraj, namjesto, nasred, navrh, pokraj, potkraj, povrh, UIME, uinat, ukraj, umjesto, uoči, uprkos, usuprot, ususret, uvrh.. nadalje; dat ću ti primjere u rečenici;
PRIJEDLOG - kazao je to uime kluba, PRIJEDLOŽNO - PADEŽNI IZRAZ: u ime mi ne diraj! P: umjesto njega doći će ona, PPI: dođi u mjesto rođenja moje majke. P: bili smo uzbuđeni uoči početka, PPI: pogledaj me u oči. P: izašli su ususret korisnicima, PPI: ne polažu nada u susret s njim. Bistrije? Ne mogu se sjetiti, ali mislim da je to gramatika 7. ili 8. razreda. neka si upitao, ali mislim da je bruka da to ne znaš. a i ovi što ti lajkaju.