sport
0

Sarajevo domaćin turnira u brazilskoj džiu-džici BJJ East European 2017

FENA
Prvi turnir iz brazilske džiu-džice u Sarajevu ''BJJ East European 2017'' počinje sutra u sarajevskoj Skenderiji.

Uime organizatora turnira ''Bushido Akademije'' iz Sarajeva medijima se na današnjoj konferenciji za medije obratio Adi Kljaho, koji je naglasio da je u posljednjim godinama evidentna ekspanzija ovog sporta u BiH, te da je odziv takmičara premašio očekivanja.

"Potrudit ćemo se da ovakve sportske manifestacije budu tradicionalne u našem gradu. Odziv takmičara je premašio očekivanja, prijavilo se 170 boraca. Očekivali smo maksimalno 150 boraca, ali u svakom slučaju ćemo dati sve od sebe da ispunimo obaveze kako bi turnir bio održan na najvišem nivou", izjavio je Kljaho.

Naglasio je da je osnovni cilj takmičenja promocija brazilske džiu-džice.

Bojan Mirković iz ''BJJ Morković'' iz Zagreba je objasnio da se turnir nakon pet godina održavanja u Zagrebu ove godine prvi put organizuje u Sarajevu, gdje su organizatori ispunili očekivanja.

"Sarajevo se već po broju takmičara svrstao rame uz rame sa Zagrebom. Sarajevo se pokazalo više nego dostojan domaćin turnira i nadam se da će se sve ovo pretvoriti u tradiciju", rekao je Mirković.

Danas su upriličena vaganja takmičara, a borbe se održavaju sutra od 11 do 17 sati u KSC Skenderija. Ulaz na takmičenje je besplatan.